Teknoloji Haberleri

Telefonum Şarj Olmuyor Ne Yapmalıyım? Telefon Şarj Olmuyor

Telefonum şarj olmuyor ne yapmalıyım? Cep telefonlarının başlıca sorunları aslında hemen hemen herkesin söylediği yani şikayetçi olduğu şarj durumudur. Telefonlarımızla ilgili sorunlar yaşamakta ve çözümlerle ilgili araştırmalar yapmaktayız. Telefonun bataryası dolmuyor sorunu akıllı telefonlarda çok sık yaşanmaktadır. Özellikle bataryası çabuk biten telefonlarda sık sık telefonu şarj takmak şarj yuvasının bozulmasına neden olacaktır.

Telefonu şarja taktıktan sonra telefonun şarj olmaması şarj aletinin ucu ile oynamadan şarj almaması ve şarj soketinin bozulması telefonun şarj olmamasındaki en büyük sebeplerden biridir. Özellikle telefonu şarja taktıktan sonra şarj aletinin ucu ile oynadığınızda bi şarj alıyor bi almıyorsa yada telefonu şarja takıp telefonu dik konumda tuttuğunuzda şar oluyorsa sizlere çözüm önerileri vermek istiyorum.

Sizlere bu yazımızda telefonum şark olmuyor ne yapmam lazım? Telefon şarj olmuyor sorunu ve çözüm yolları ayrıca anlatmaya çalışacağım. Telefonunuzu şarj olmuyor diye teknik servise göndermek yerine sizlere anlattığım yöntemleri kullanarak sorunu ortadan kaldırabilirsiniz.

Telefonun Şarj Olmaması Nedenleri

Telefonun şarj olmamasının en büyük nedenlerinden başında şarj kablosunun bozulması gelir. Şarj kablosunun ucu genelde bükülüp kırılması ve şarj olması için oynanması şarj kablosunun bozulmasına ve telefonu düzensiz şarj etmesine olur.

Telefonun şar olmamasının başlıca nedenleri ise;

  • Telefonun şarj soketinin tıkanması ve pislik girmesi özellikle toz, kir, pamuk ve benzeri parçalar telefonun şarj olmamasına neden olur
  • Telefonun şarj yuvasına şarj cihazını çok sık takmak soketin bozulmasına neden olabilir.
  • Telefonun şarj soketinin dişlerinin kırılması
  • Şarj soketinin ıslanması ve nemlenmesine bağlı olarak oksitlenmesi
  • Şarj kablosunun bozuk olması

Telefonum Kendi Kendine Kapanıyor (ÇÖZÜLDÜ)

Telefon Şarj Olmuyorsa Ne Yapmalıyız

Telefonum şarj olmuyor yada telefonum düzensiz şarj oluyor diyorsanız sizlere vereceğim yöntemleri uygulayarak kesin çözüm bulabilirsiniz.

  • Telefonun Batarya Durumuna Öğrenin

Telefonun şarj olup olmadığını batarya durumu ve şarj verimliliğinin öğrenmek için Ampere uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz. Oldukça kullanışlı olan bu uygulama telefonun şarj hızını ve dolum hızını sizlere ayrıntılı olarak gösterir. Eğer ekran yeşil ise telefon doğru şarj oluyor demektir. Ancak turuncu ise telefon çok fazla güç harcıyor anlamına gelir.

  • Şarj Cihazını Başka Bir Prizde ve Telefonda Deneyin

Telefon şarja taktığınızda şarj olmuyorsa şarj cihazının çalışıp çalışmadığını başka bir telefonda deneyebilirsiniz. Ayrıca başka bir prizde şarj etmeye çalışabilirsiniz. Ayrıca bilgisayara bağlayarak şarj olup olmadığını anlayabilirsiniz.

  • Telefonunuzu Kapatıp Bataryayı Çıkarın

Telefonun çok ısınması yada başka nedenlerden dolayı telefonu komple kapatıp bataryayı yerinden çıkarabilirsiniz. Belirli bir süre bekledikten sonra tekrar bataryayı takıp şarj etmeyi deneyiniz. Eğer batarya değiştirme imkanınız varsa yeni batarya alabilirsiniz.

  • Telefon Soket Yuvasını Temizleyin

Telefonda yaşanan en sık şarj olmama sorunlarından birde soket yuvasının kirlenmesi, tırnaklarının kırılması yada oksitlenmesidir. Eğer telefonum şarj olmuyor ne yapmalıyım diyorsanız mutlaka ilk bakmanız gereken yer şarj soket yuvasıdır. Cebimizde taşıdığımız telefonun soket yuvası toz, kir ya da elbise pamuğa gireceği için yuvayı temizlemek sorunun ortadan kalmasını sağlar. Ayrıca ıslanan ve nemlenen soket yuvası oksitleneceği için şarj görevini yerine getirmez. Bir diğer neden ise soket tırnaklarının kırılmasıdır. Tırnaklar kırıldığında şarj cihazı temas etmediğinde telefon şarj olmaz.

  • Telefonun Kılıfını Çıkarın 

Telefonun şarj olmamasının nedenlerinden biride şarj cihazının tam olarak takılmamasıdır. Tam oturmayan şarj cihazı düzensiz şarj olmasına yada soketin bozulmasına neden olur. Telefonu şark takmadan önce telefon kılıfını çıkarabilirsiniz.

telefon şarj olmuyor nedenleri

Telefon Şarj Oluyor Ama Dolmuyor

Telefon şarj oluyor ama dolmuyor bunun en büyük nedenlerinden biride bataryadır. Telefonun batarya ömrünü tamamladığında telefon bataryası şarj oluyor gösterse de şarj olmaz yani batarya dolmaz. Telefon şarj oluyor ama dolmuyorsa diğer nedenlerden biri de şarj yuvasının kirli olması ya da tırnakların kırılmasıdır. Şarj aleti sokulacağı yuvayı temizleyerek sorunu çözebilirsiniz.

E-Devlet Abonelik İptali Nasıl Yapılır?

Telefonumuz Şarj Olmuyorsa Ne Yapmalıyız

Telefon şarj olmuyorsa ne yapmalıyız diyorsanız ilk olarak telefonu kapatıp ve bataryasını çıkarın. Bir kurdan yada ince bir çubuk ucuna pamuk yada peçete sarıp soket yuvasını temizlemeye çalışabilirsiniz. Telefon şarj olmuyorsa USB bağlantı noktası yani soket yuvasındaki tırnaklara zarar vermeden düzenlemek ve temizlemek etkili bir yöntemdir. Bu işlemi yaparken soket yuvasına ve tırnaklara zarar vermemeye dikkat etmelisiniz. İşlem sonunda bataryayı takıp şarj olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Telefon Şarj Oluyor Gözüküyor Ama Şarj Olmuyor

Telefonunuz şarj oluyor gözüküyor ama şarj olmuyorsa telefonda bulunan gereksiz uygulamaları silmeyi ve batarya değişikliği yapmanız lazım. Telefonu kapatıp şarj yapmalısınız. Başka bir şarj kablosu ile şarj edebilirsiniz şarj kablosu bozulmuş yada ezilmişse sağlıklı şarj etmez.

Kaliteli ve orijinal şarj kablosu ile kesinlikle sorunu ortadan kaldırabilirsiniz. Bazı şarj kabloları hızlı şarj ederken bazıları ise şarjdayken bile şarjı bitirebilir.

Sizlere bu yazımızda Telefonum Şarj Olmuyor Ne Yapmalıyım? sorusuna cevap vermeye çalıştım. Aklınıza takılan soruları yorum kısmına yazarak bize sorabilirsiniz.

 

Ampere Uygulaması Nedir?

Şarj cihazının şarj hızını ölçer. Yani telefonunuza en uygun şarjı bu uygulama ile öğrenebilirsiniz.

Şarj Soketi Bozuk Olan Telefon Şarj Edilir mi?

Şarj soketi bozuk olan telefon şarj edilmemeli çünkü cihaza ciddi zarar verir.

Hızlı Şarj Telefona Zarar Verir mi?

Bataryaya zarar vermez ama ömrünü kısaltabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu