Teknoloji Haberleri

Zoom’a Alternatif Ücretsiz Video Görüşme Programları

Zoom’a Alternatif Video Görüntülü Görüşme Programı ve Uygulaması; Birçok insanın aynı anda çeşitli etkinliğe katılmasına yardımcı olan uygulamaların başında Zoom gelir. Mücbir sebepler nedeniyle tedbir açısından farklı yöntemler bulunmuştur. Bunlardan biri de salgın nedeniyle yüzlerce insanın toplantıları için video konferans uygulamalarını kullanmasıdır. Bu uygulamalar arasında en çok tercih uygulamanın Zoom uygulaması olduğunu biliyoruz. Ancak her uygulamanın alternatifi olduğu gibi tabii ki Zoom uygulamasının da alternatifleri vardır.  Bu yazımızda Zoom uygulamasının alternatiflerinden bahsetmeden önce bilmeyenler için Zoom uygulamasını sizlere anlatacağız. Peki, Zoom uygulaması nedir ve ne için kullanılır?

Sizlere bu yazımızda Zoom alternatif en iyi video görüşe programları ve zoom’a alternatif uygulamalar yazımızda.  İşte Zoom’a alternatif ücretsiz program ve uygulamalar.

EBA Puan Kasma ve Kazanma Hilesi (KESİN YÖNTEM)

Zoom Nedir?

Covid-19 nedeniyle birçok insan evlerinde çalışmakta ve kendilerini izole etmeye önem vermektedir. Dünyada ve ülkemizde Covid-19 nedeniyle evde kendini izole ederek çalışan birçok insan için Zoom uygulaması gündeme geldi. İnsanların evden çalışmaya başlamasıyla birlikte toplantıların nasıl yapılacağı, öğrencilerin okula nasıl devam edebileceği gibi birçok sorunda peş peşe sıralandı. Bu nedenle toplantıları yapmanızı ve eğitimleri düzenlemenizi sağlayan Zoom uygulaması gündemde ön plana çıkartıldı.

Dünyayı saran salgın yüzünden sosyal mesafenin dikkate alınması gerekmektedir. Bu yüzden de birçok toplantı, eğitim ve yüz yüze yapılması gereken bütün görüşmeler ertelenmek zorunda kaldı. Fakat bu salgının ne zaman biteceği konusunda uzmanlar maalesef net bir yorum yapamamaktadır. Bu nedenle Zoom gibi uygulamalar kullanılmaya başlandı ve yapılması gereken yüz yüze görüşmeler için insanlar arasında kısa bir sürede video konferans aracı olan Zoom uygulaması yayılmaya başladı. Zoom uygulamasını kısaca anlatmak gerekirse; insanların görüntülü ve sesli bir şekilde birden fazla kişi ile görüşmelerini sürdürebilecekleri bir uygulamadır.

Zoom’a Alternatif Uygulamalar

Video konferans aracı olarak kullanılan Zoom uygulamasına alternatif olarak sizlere bahsedeceğimiz uygulamaların isimlerine kısaca bir göz atalım. İşte Zoom Benzeri ücretsiz programlar;

  • Skype
  • Havelsan Diyalog
  • Starleaf
  • FREE Conference Call
  • Discord
  • Cisco Webex
  • Google Hangout Meet
  • Microsoft Teams
  • Jitsi Meet
  • Whereby
  • me
  • Blue Jeans
  • Adobe Connect
  • Go ToMeeting

Zoom’a Alternatif Ücretsiz Görüntülü Görüşme Programları

Uzaktan eğitimin başlaması ile beraber yıldızı parlayan programlardan biri olan Zoom ve diğer video görüşme programları bulunmaktadır. Bir çok kişi uzaktan eğitim ve konferans için zoom tercih etse de bazıları Zoom benzeri görüntülü görüşme programları aramaktadır.

İşte En iyi Zoom benzeri en iyi görüntülü görüşme programları;

video görüntülü görüşme programları

1- Skype

Microsoft’un sizlere sunduğu Skype ile sesli veya görüntülü görüşmeler yapabilirsiniz. Türkçe dil desteği de bulunan Skype uygulamasında; akıllı mesajlaşma, ekran paylaşımı, canlı alt yazı ve ekran kaydı gibi özellikleri de sizlere sunuyor. Canlı alt yazı ile görüşmelerinizi daha aktif hale getirebilir, ekran paylaşımı sayesinde de görüşme sağladığınız kişilerle etkili bir iletişim kurabilirsiniz. Ekran kaydı ile görüşmelerinizi de kaydedebilir, farklı platformlar üzerinde paylaşabilirsiniz.

2- Havelsan Diyalog

Sadece bilgisayarınızdan değil, mobil cihazlarından da sizlere uygulamayı kullanma imkanı tanıyor. Mobil uyumlu arayüzü sayesinde telefonlarınızda kullanabileceğiniz bu uygulamada birçok özellik bulunuyor. Uçtan uca şifreleme, ekran kaydı, güvenli sesli ve görüntülü görüşme, ekran paylaşımı, farklı görüntü desteği, görüntü kalitesini ayarlama gibi özellikleri de kullanıcılara sunuyor. Eylül 2020’de kullanıcıların beğenisine sunulan Havelsan Diyalog, kullandığınızdan başka bir donanıma ihtiyaç olmadan da yüksek kalitede görüşme yapmanıza olanak tanıyor.

3- Starleaf

Firmanın kendi isminin verildiği uygulama Starlef, diğer video konferans araçları gibi sesli ve görüntülü görüşme yapmanıza yardımcı oluyor. Starleaf kullanıcıları için yeni kullanmaya başlayan ve profesyonel kullanıcıları olarak ikiye ayırmış görünüyor. Dilerseniz sadece sesli ve görüntülü görüşmeler düzenleyebilir dilerseniz de firmanın size sunduğu donanımlar ile görüşmelerinizi profesyonel şekilde devam ettirebilirsiniz. Kamera, dock, mikrofon, yüksek ve kaliteli görüntü sistemi sunduğu donanımlar arasında bulunuyor. Görüşmelerinizi 20 kişi ile sınırlayan Starleaf uygulamasında görüşmelerinizi kaydedebilirsiniz. Uygulamanın normal dönemlerde ücretli olduğunu ancak Covid-19 nedeniyle salgının sürdüğü dönemlerde ücretsiz olduğunu da belirtmekte fayda var.

4- Free Conference Call

Arayüzü sade olarak tasarlanmış bu video konferans uygulamasında, online toplantılarınızı ücretsiz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Video konferans, HD ses, ekran paylaşımı gibi daha birçok özelliği bir arada bulunduruyor. Covid-19 döneminden seminer yapmak isterseniz bu uygulamayı çok kolay bir şekilde kullanabilirsiniz. Çünkü Free Conference Call uygulamasının düzenleyeceğiniz seminerde 1000’e kadar katılımcı için ücretsiz kullanabileceğiniz bir uygulama olduğunu sizlere belirtmek isteriz.

5- Discord

Discord uygulamasını oyuncuların kullandığı bir uygulama olarak hatırlayacaksınız. Oyuncuların görüntülü ve sesli bir şekilde haberleştikleri uygulamalar arasında olsa da diğer video konferans araçları gibi çeşitli özellikleri de kullanıcılarına sunuyor. Sesli ve görüntülü konuşma, mesajlaşma, topluluk odaları oluşturma gibi imkanları bir arada sizlere sunan Discord uygulamasının Türkçe dil desteği de bulunuyor. Diğer video konferans araçlarında olduğu gibi Discord uygulamasında da ekran paylaşımı yapabiliyor. Discord uygulamasının özelliklerine bakıldığında, diğer uygulamalarla yarışabilecek düzeyde. Üstelik Discord uygulamasını ücretsiz bir şekilde indirerek, anında kullanmaya başlayabilirsiniz.

6- Cisco Webex

KOBİ müşterileri için öncelikli kullanımının yanında görüşmeleriniz için üst düzey bir güvenliği kullanıcılarına sağlıyor. Profesyonel kullanıcılarının yanında amatör kullanıcıları içinde ücretli planlar sunan bir video konferans aracıdır. Görüşmeyi anlık olarak metne dönüştürerek alt yazıya aktarma, üst düzey güvenlik, profesyonel kullanım seçenekleri, ücretli kullanım ve Türkçe dil desteği özelliklerini kullanıcılara sunuyor. Ayrıca neredeyse her video konferans uygulamasında olduğu gibi Cisco Webex uygulamasında da ekran kaydetme özelliği mevcut.

Türk Telekom EBA 8 GB Bedava İnternet

7- Google Hangout Meet

Arama motoru olarak tanınan Google’ın kullanıcılara sunduğu uygulamalar arasında Hangout Meet uygulaması bulunuyor. Google Hangout Meet uygulamasında Google servisleriyle uyumlu bir şekilde çalışması, toplantılarda anlık altyazı, ekran paylaşımı, ücretli ve ücretsiz kullanımı, Türkçe dil desteği gibi daha birçok özelliği kullanıcılarına sunuyor. Özellikle Google servisleriyle uyumlu bir şekilde çalışan bu uygulama sayesinde rakiplerine fark atacak özellikleri bünyesinde bulunduruyor.

zoom alternatif programlar zoom alternatif programlar

8- Microsoft Teams

Microsoft Teams uygulaması sayesinde görüntülü ve sesli görüşmeler yapabilir, aynı zamanda dosya paylaşımı gerçekleştirebilirsiniz. Ses, video ve resim gibi birçok dosya paylaşımını yapmanızı sağlayan Microsoft Teams, Microsoft servisleri ile uyumlu bir şekilde çalışıyor. Microsoft servisleri arasında bulunan bulut depolama sistemini de kullanmanıza olanak sağlayan Microsoft Teams, toplantıların aktif ve etkili bir şekilde devam etmesini sağlıyor. Kurumsal gizliliğe de önem veren bu uygulama, Türkçe dil desteğini de kullanıcılara sunuyor.

9- Jitsi Meet

Jitsi Meet, Google calender ve office uygulamaları ile uyumlu bir şekilde çalışmakta olan bir uygulamadır. Açık kaynak kodlu bir uygulama olan Jitsi Meet, gizlilik ve güvenlik konusunda rakiplerini geride bırakmış görünüyor. Bilgisayarda herhangi bir ek uygulama gerektirmeyen Jitsi Meet, mobil cihazlarınızda kullanmak için ek uygulamalar gerektiriyor. Hesap kurulumu yapmadan Jitsi Meet uygulamasını kolayca kullanabilirsiniz.

10- Whereby

Ekran paylaşımı, görüşme kaydı özellikleri bulunan Whereby uygulaması, kullanıcılarına hızlı ve kolay kullanım sağlıyor. Yalnızca 4 kullanıcı ile sesli ve görüntülü görüşme sağladığınız Whereby uygulaması, diğer video konferans araçlarına göre oldukça hızlı olduğunu da belirtmek gerekiyor. Kullanıcılarına ücretli ve ücretsiz olmak üzere iki farklı paketi sunuyor.

11- Join.me

Kolay ve ücretsiz kullanımı bulunan Join.me uygulamasında ekran paylaşımı özelliğinde bulunuyor. Join.me uygulaması ile 10 kişiye kadar ekran paylaşımınızı yapabilir ve ücretsiz olarak kullanabilirsiniz. Join.me uygulamasını kullanmak için uygulama içerisinden kendinize bir link oluşturabilir ve farklı yerlerde bulunan 10 kişi ile görüşme sağlayabilirsiniz.

12- Blue Jeans

Kolay arayüzü, HD video ve Dolby Voice özelliklerini kullanıcılarına sunan Blue Jeans uygulaması video konferans uygulamalarının arasında yerini alıyor. Blue Jeans uygulaması ile 150 kişiye kadar görüntülü görüşmeler gerçekleştirebiliyorsunuz. Ücretsiz deneme sunumu bulunan Blue Jeans kullanıcıları için ücretli ve ücretsiz seçeneklerini oluşturmuş.

13- Adobe Connect

Ülkemizde daha çok öğretmen ve öğrencilerin kullandığı video konferans araçlarından olan Adobe connect, dünya genelinde kurumsal olarak kullanılıyor. Ücretli bir video konferans aracı olan bu uygulamayı hiç bir ücret ödemeden 90 gün ücretsiz olarak kullanabiliyorsunuz. Bilgisayar ve mobil platformlarda destek sunan Adobe Connect, eğitim odaklı olarak kullanılmaktadır. Beyaz tahta ve içerik paylaşımı gibi özellikleriyle öğretmen ve öğrencilere gerçek bir sınıf ortamındaymış gibi hissetmelerini olanak tanıyor.

Zoom Dil Değiştirme Nasıl Yapılır? Zoom Türkçe Yapma

14- Go ToMeeting

İlk ay ücretsiz kullanım, gelişmiş yönetici paneli, ekran ve çizim paylaşımı gibi özellikleri bir arada bulunduran bir video konferans uygulamasıdır. Diğer video konferans uygulamalarına göre gelişmiş yönetici paneli, ekran ve çizim paylaşımı gibi özellikleri sayesinde farklılıklar yaratıyor. Rakiplerine göre daha çok profesyonel alanlarda kullanılan bu uygulama ile ekran kaydı alabilirsiniz. Ayrıca Go ToMeeting uygulamasında 25 kişi ile görüntülü görüşmelerinizi yapabilirsiniz.

Sizlere bu yazımızda Zoom’a Alternatif Ücretsiz Video Görüşme Programları hakkında bilgi vermeye çalıştım. Zoom’a alternatif görüntülü görüşme programları içerisinde hangisini kullanıyorsunuz yorum kısmına yazarak bizimle paylaşabilirsiniz.

 

Zoom Ne İşe Yarar?

Videolu görüşme imkanı sunan bir sistemdir. Ayrıca sesli konferans, sistem üzerinden sohbet ve seminer imkanları da bulunmaktadır.

EBA Nedir?

Eğitim Bilişim Ağı anlamına gelen EBA, aktif katılım ile sosyal bir ders ortamı sunan sistemdir.

Zoom Ücretli midir?

Ücretsizdir.

Bir Yorum

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu